STEENBRUGGE Abdij Bock

Het abdijbier STEENBRUGGE Abdij Bock is een bruin/robijnkleurig bockbier met een rondborstig karamelmoutkarakter en een fruitig, lichtgerookt gistingsaroma. In combinatie met het subtiele Brugse kruidenmengsel ‘gruut’, met nadruk op kaneel, geeft het dit bockbier zijn heerlijke smaak. Bier van hoge gisting.

Kenmerken

Hoge gisting - op fles (6,5 Vol. % Alc.), vat (6,5 Vol. % Alc.)

Het Brugse gruut

Het geheim van het abdijbier STEENBRUGGE is het eigen kruidenmengsel ‘gruut’, wat dit bier zijn zalige smaak geeft. Elke stad had vroeger een bier met een eigen karakter. In Brugge werd dat bepaald door een kruidenmengsel dat de brouwers verplicht dienden aan te kopen bij het kruidenhuis van de stad, ‘Gruuthuse’ genaamd. In STEENBRUGGE Abdij Bock wordt deze middeleeuwse traditie verdergezet.

De STEENBRUGGE-gist

STEENBRUGGE Abdij Bock wordt gegist met een eigen STEENBRUGGE-giststam van hoge gisting, die een fenolisch gerookt aroma geeft samen met een waarneembare fruitigheid.

Merkidentiteit

Merkwaarden:

Oprecht - Competent - Respectabel - Traditioneel - Authentiek - Betrouwbaar - Matuur - Inspirerend

Moment:

Toegankelijk bockbier - Te drinken om te ontspannen of om zichzelf te verwennen - Te drinken in kleine groep - Ideaal te degusteren tijdens najaar/bockbierperiode (oktober-november)

Royalty:

Per hectoliter wordt aan de kloosterorde van de abdij van STEENBRUGGE een royalty betaald ter financiering van hun goede werken.

Verpakking

  • Vat 20 l
  • Fles 33 cl