STEENBRUGGE Blond

Het abdijbier STEENBRUGGE Blond is een blond bier met een warme, volle smaak en een fruitig, lichtgerookt gistingsaroma in combinatie met het subtiele Brugse kruidenmengsel ‘gruut’. Bier van hoge gisting met nagisting in de fles.

Kenmerken

Hoge gisting - Hergist op fles (6,5 Vol. % Alc.), vat (6,3 Vol. % Alc.)

Het Brugse gruut

Het geheim van het abdijbier STEENBRUGGE is het eigen kruidenmengsel ‘gruut’, wat dit bier zijn zalige smaak geeft. Elke stad had vroeger een bier met een eigen karakter. In Brugge werd dat bepaald door een kruidenmengsel dat de brouwers verplicht dienden aan te kopen bij het kruidenhuis van de stad, ‘Gruuthuse’ genaamd. In STEENBRUGGE Blond wordt deze middeleeuwse traditie verdergezet.

De STEENBRUGGE-gist

STEENBRUGGE Blond wordt gegist met een eigen STEENBRUGGE giststam van hoge gisting, die een fenolisch gerookt aroma geeft samen met een waarneembare fruitigheid.

Hergisting op fles

STEENBRUGGE Blond ondergaat een tweede gisting op fles. Tijdens de afvulling wordt een hoeveelheid suiker en gist toegevoegd die in de ‘warme kamer’ vergist tot alcohol en koolzuurgas. Daarom hebben de bieren op fles enerzijds een licht hogere alcoholgraad dan hetzelfde bier op vat. De gistresten op de bodem van de fles beschermen het bier tegen oxidatie en dus tegen snelle veroudering van de smaak.

Merkidentiteit

Merkwaarden:

Oprecht - Competent - Respectabel - Traditioneel - Authentiek - Betrouwbaar - Matuur - Inspirerend

Moment:

Degustatiebier - Te drinken om te ontspannen of om zichzelf te verwennen - Vooral alleen, maar kan ook in kleine groep

Royalty:

Per hectoliter wordt aan de kloosterorde van de abdij van STEENBRUGGE een royalty betaald ter financiering van hun goede werken.

Awards

2013 - Brussels Beer Challenge - Silver
2015 - Brussels Beer Challenge - Silver

Verpakking

  • Vat 20 l
  • Fles 33 cl
  • Fles 75 cl