BELGIAN CRAFT BREWERS

OVER PALM BELGIAN CRAFT BREWERS

De Belgische brouwerijgroep Palm Belgian Craft Brewers heeft een gezamenlijke productiecapaciteit van 1 Mio hl en een omzet van € 53 Mio. De brouwerij bekleedt met haar Belgische speciaalbieren van hoge- en gemengde gisting een unieke positie in het bierlandschap. Zij is in oorsprong brouwer van Brabantse hoge gisting bieren onder het merk Palm (Palm, Dobbel Palm, Palm Hop Select, Palm Royale, Palm N.A) en is daarmee, in het segment van de amberbieren, ruim marktleider in de Benelux. Uit haar bewogenheid voor het Belgisch bierpatrimonium verwierf ze in 1998 de brouwerij Rodenbach, bekend voor haar “Vlaamse Rood Bruine” bieren van gemengde gisting (Rodenbach, Rodenbach Grand Cru, Rodenbach Vintage, Rodenbach Caractère Rouge en Rodenbach Rosso) en haar unieke foederzalen, waar de bieren gedurende twee jaar rijpen op eiken vaten.

De overname van Brouwerij De Gouden Boom te Brugge in 2001 verruimde het aanbod hoge gisting bieren in het segment van de degustatiebieren met Brugge Tripel en de abdijbieren van Steenbrugge (Wit/Blanche - Dubbel Bruin – Blond - Abdijbock en Tripel).

Vanuit de passie om verder te innoveren werd in 2014 Brouwerij De Hoorn ge-herinstalleerd en werden vier ingrediëntenmeesters aangesteld; deze meesters specialiseren zich in het gebruik van kruiden, hop, fruit en hout in bier, ze bouwen hun historische en wetenschappelijke kennis en inzichten uit en passen deze toe in de productontwikkeling van de brouwerijen. Vanuit Brouwerij De Hoorn werden in 2014 de bieren Cornet en Arthur’s Legacy gelanceerd.

De missie van Palm Belgian Craft Brewers: Passie voor Belgische Rasbieren
Als familiale Belgische ambachtelijke brouwers bouwt Palm Belgian Craft Brewers aan een duurzame relatie met de consument die op zoek is naar unieke smaak- en merkbeleving van Authentieke Rasbieren, met passie gebrouwen in historische brouwerijsites.

De brouwerij werd op 8 november 2007 door ‘Het Instituut voor het Familiebedrijf’ bekroond als ‘hét professioneel geleid familiebedrijf 2007’ en kreeg op 12 oktober 2011, naar aanleiding van de Trends Business Tour 2011, de ‘Award voor Duurzaam Ondernemen’.

DEUGDELIJK BESTUUR

De brouwerij werd op 8 november 2007 door ‘Het Instituut voor het Familiebedrijf’ bekroond als ‘hét professioneel geleid familiebedrijf 2007’ en kreeg op 12 oktober 2011, naar aanleiding van de Trends Business Tour 2011, de ‘Award voor Duurzaam Ondernemen’.

RAAD VAN BESTUUR

Jan Toye, Voorzitter
Jan-Renier Swinkels, Bestuurder
Frank Swinkels, Bestuurder

DIRECTIECOMITÉ

Jan Vandenwyngaerden - CEO
Olivier Laméris - Directeur Belux & Nederland
Carl Toremans - Chief Financial Officer
Andrew Lestiboudois - Directeur Productie & Logistiek
Ben Clockaerts - Directeur Export
Kristof Ampe - Directeur Marketing