STEENBRUGGE Wit-Blanche

Het abdijbier STEENBRUGGE Wit-Blanche is een tarwebier gebrouwen met 40% ongemouten tarwe en 60% mout. Het heeft een verfrissende smaak en een fruitig, lichtgerookt gistingsaroma in combinatie met het subtiele Brugse kruidenmengsel ‘gruut’, met nadruk op koriander en curaçao. Bier van hoge gisting met nagisting in de fles.

Kenmerken

Hoge gisting - Hergist op fles (5,0 Vol. % Alc.), vat (4,8 Vol. % Alc.)

Het Brugse gruut

Het geheim van het abdijbier STEENBRUGGE is het eigen kruidenmengsel ‘gruut’, wat dit bier zijn zalige smaak geeft. Elke stad had vroeger een bier met een eigen karakter. In Brugge werd dat bepaald door een kruidenmengsel dat de brouwers verplicht dienden aan te kopen bij het kruidenhuis van de stad, ‘Gruuthuse’ genaamd. In STEENBRUGGE Wit-Blanche wordt deze middeleeuwse traditie verdergezet.

De STEENBRUGGE-gist

STEENBRUGGE Wit-Blanche wordt gegist met een eigen STEENBRUGGE-giststam van hoge gisting, die een fenolisch gerookt aroma geeft samen met een waarneembare fruitigheid.

Hergisting op fles

STEENBRUGGE Wit-Blanche ondergaat een tweede gisting op fles. Tijdens de afvulling wordt een hoeveelheid suiker en gist toegevoegd die in de ‘warme kamer’ vergist tot alcohol en koolzuurgas. Daarom hebben de bieren op fles enerzijds een licht hogere alcoholgraad dan hetzelfde bier op vat. De gistresten op de bodem van de fles beschermen het bier tegen oxidatie en dus tegen snelle veroudering van de smaak.

Merkidentiteit

Merkwaarden:

Oprecht - Competent - Respectabel - Traditioneel - Authentiek
Betrouwbaar - Matuur - Inspirerend

Moment:

Toegankelijk speciaalbier - Gericht op verfrissen/dorst lessen
Te drinken alleen of samen met vrienden

Royalty:

Per hectoliter wordt aan de kloosterorde van de abdij van STEENBRUGGE een royalty betaald ter financiering van hun goede werken.

Awards

2011- World Beer Awards - Gold - Best Spiced Wheat Beer

Verpakking

  • Vat 20 l
  • Fles 25 cl
  • Fles 75 cl