STEENBRUGGE Tripel

Het abdijbier STEENBRUGGE Tripel is een goudblond bier met een afgerond moutkarakter, een geparfumeerde hoptoets, een warme, volle smaak en een fruitig lichtgerookt gistingsaroma in combinatie met het subtiele Brugse kruidenmengsel gruut. Bier van hoge gisting met nagisting in de fles.

Kenmerken

Hoge gisting - Hergist op fles (8,7 Vol. % Alc.), vat (8,5 Vol. % Alc.)

Het Brugse gruut

 

Het geheim van het abdijbier STEENBRUGGE is het eigen kruidenmengsel ‘gruut’, wat dit bier zijn zalige smaak geeft. Elke stad had vroeger een bier met een eigen karakter. In Brugge werd dat bepaald door een kruidenmengsel dat de brouwers verplicht dienden aan te kopen bij het kruidenhuis van de stad, ‘Gruuthuse’ genaamd. In STEENBRUGGE Tripel wordt deze middeleeuwse traditie verdergezet.

De STEENBRUGGE-gist

STEENBRUGGE Tripel wordt gegist met een eigen STEEN-BRUGGE-giststam van hoge gisting, die een fenolisch gerookt aroma geeft samen met een uitgesproken fruitigheid.

Hergisting op fles

STEENBRUGGE Tripel ondergaat een tweede gisting op fles. Tijdens de afvulling wordt een hoeveelheid suiker en gist toegevoegd die in de ‘warme kamer’ vergist tot alcohol en koolzuurgas. Daarom hebben de bieren op fles enerzijds een licht hogere alcoholgraad dan hetzelfde bier op vat en anderzijds een hoger koolzuurgehalte dat extra pit geeft aan het bier. De gistresten op de bodem van de fles beschermen het bier tegen oxidatie en dus tegen snelle veroudering van de smaak. Door de aanwezige gist evolueren de smaken nog met de tijd. Daarom is STEENBRUGGE Tripel een echt bewaarbier.

Merkidentiteit

Merkwaarden:

Oprecht - Competent - Respectabel - Traditioneel - Authentiek - Betrouwbaar
Matuur - Inspirerend

Moment:

Degustatiebier - Te drinken om te ontspannen of om zichzelf te verwennen - Vooral alleen, maar kan ook in kleine groep

Royalty:

Per hectoliter wordt aan de kloosterorde van de abdij van STEENBRUGGE een royalty betaald ter financiering van hun goede werken.

Awards

2012 - World Beer Cup San Diego USA, Bronze Award Belgian-Style Triple
2014 - World Beer Awards - Bronze
2016 - World Beer Awards - Bronze

Verpakking

  • Vat 20 l
  • Fles 33 cl
  • Fles 75 cl