Dobbel PALM

In 1947 lanceerde meesterbrouwer Alfred Van Roy de Dobbel PALM als eindejaarsfeestbier om de 200ste verjaardag van de brouwerij te vieren. Hij bood het zonder meerprijs aan, als blijk van dank aan al zijn trouwe klanten. Het bier was zo succesvol dat hij er een jaarlijkse traditie van maakte.
Dobbel PALM is een amberbier van hoge gisting, met een nog meer uitgesproken mouten hopkarakter dan PALM. Dobbel PALM is met een alcoholvolume van 5,7 % het ideale degustatiebier voor de eindejaarsdagen.

Kenmerken

Hoge gisting - Amberkleurig - Spéciale Belge Ale  - Erkend streekproduct - 5,7 Vol. % Alc.

De PALM-ambermouten

De unieke ambermouten bepalen de basissmaak van Dobbel PALM: lichte karamelsmaken met een honingachtige malsheid. Het moutproces gebeurt volgens de specifiëke voorschriften van PALM en is gericht op een natuurlijke bruinkleuring die de specifiëke smaak aan het bier geeft.

De PALM-gist

Gist bepaalt in belangrijke mate het aroma van het bier. Door intensieve selectie heeft de familie Van Roy een rijke collectie aangelegd van verschillende giststammen die elk een eigen, fruitig karakter aan het bier geven. Dobbel PALM wordt gegist met een specifiëke giststam die een nadrukkelijke banaanfruitigheid geeft.

Het Dobbel PALM ‘bol’ glas

Dit glas straalt rondheid en gemoedelijkheid uit, wat perfect past bij de malse smaak en het typische PALM-drinkmoment.

Merkidentiteit

Merkwaarden:

Echtheid - Authenticiteit - Amber - Oprechtheid Gemoedelijkheid

Moment:

Toegankelijk speciaalbier - Gericht op gezellig samenzijn - Te drinken met dierbaren en vrienden 

Verpakking

  • Vat 20 l
  • Fles 25 cl
  • Fles 1,5 l